Skip to main content

Zoran Vuletić: Bez mira sa Kosovom i BiH ne možemo da računamo ni na mir u Srbiji

Info 26. avg 2023.
< 1 min čitanja

"Teme koje bi trebalo staviti na dnevni red protesta"

Predsednik Građanakos demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić izjavio je da su srpske institucije potpuno zakazale pred nasiljem.

“Mi već trideset godina živimo u kulturnom modelu koji odgaja nasilje”, kazao je Vuletić za TV Nova i podsetio na tragične slučajeve iz maja meseca “kada su ljudi izašli na ulice kako bi (za)tražili bezbednost za svoju decu”.

On se založio za iznalaženje uzroka koji su doveli do nasilnog okvira u kojem žive građani Srbije poslednjih deset godina.

Smatra da su protesti “Srbija protiv nasilja” vlast i Aleksandra Vučića – uzdrmali tokom maja, posle prva tri-četiri protesta, posebno posle onog nakon neuspelog kontramitinga srpskog predsednika, kada je on doživeo “debakl i fijasko”.

Predsednik GDF istakao je da “nije realno” da protesti dovedu do Vučićeve ostavke i da su oni “ušli u jednu bezubu fazu” jer nema “nastavka političke artikulacije”, dodajući da su Bosna i Hercegovina i Kosovo naša dva najveća problema” i da su to teme koje bi trebalo staviti na dnevni red protesta, jer “bez mira sa Kosovom i BiH ne možemo da računamo ni na mir u Srbiji”.

“Vučić se ne razlikuje od Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina i pokriva sve njihove svinjarije”, kazao je Vuletić.

Govorio je i o odnosima sa Crnom Gorom i “nedosanjanom radikalskim snom iz devedesetih godina” i držanjem Crne Gore “na kratkom lancu” kao i u slučaju Republike srpske.

(Portal Forum, foto: Medija centar Beograd)