Skip to main content

Zelenović: Ne bih se sastao sa Vučićem oko pitanja odnosa sa Rusijom i Kosovom

Info 08. мај 2022.
< 1 min čitanja

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da ne bi išao na sastanak na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, oko rešavanja pitanja odnosa sa Rusijom i Kosova jer „ne postoje uslovi za delotvornu komunikaciju sa vlašću“.

Zelenović je za list „Danas“ rekao da „režim strašno politički zloupotrebljava državu i da besprizorno upravlja medijima“.

„Ne vidim mogućnost delotvorne komunikacije sa vlašću dok ne bude sasvim jasno da postoji spremnost za promene u ovim ključnim stvarima. Toga nema ni na vidiku. Da budem jasan, REM mora da garantuje slobodu informisanja, RIK slobodne i fer izbore, a država, u najširem smislu, mora prestati da bude mehanizam za zlostavljanje političkih protivnika. Kada bude bilo moguće o tome ćemo ozbiljno razgovarati“, rekao je Zelenović.

On je rekao i da se, po pitanju odugovlačenja saopštavanja zvaničnih rezultata izbora, koji su održani 3. aprila, odnosno odugovlačenja formiranja novog saziva skupštine Srbije i vlade, „Vučić ponaša očekivano“.

„I posle ranijih izbora je odugovlačio sa formiranjem vlade. Naravno da sada ima dodatan razlog za takvo ponašanje. Važno je da prozapadna opozicija pokaže građanima da je razumela duh vremena. Radim na integrisanju svih delova koalicije ‘Moramo’ u snažnu političku stranku“, rekao je Zelenović, čija je stranka na izborima bila deo te koalicije.

(Beta, Foto: MC)