Skip to main content

Zeković: Neprihvatljiva izjava ministra da ne može da garantuje bezbednost

Jugoslavija 02. сеп 2021.
< 1 min čitanja

Izjava ministra unutrašnjih poslova Crne Gore da ne može da garantuje apsolutnu sigurnost svim građanima i novinarima na Cetinju je neprihvatljiva i ne šalje dobru poruku, ocenio je za N1 Aleksandar Zeković iz Građanske inicijative 21. maj.

„Ona se tumači kao jedna nepotrebna inicijativa ka daljem podizanju tenzija. Kao da je država nemoćna da odgovori na moguće kršenje prava, odnosno na nasilje koje se potencijalno može desiti. Mislim da takav vid profesionalnog propusta nije smeo da se desi“, rekao je Zeković za N1.

On je podsetio da su i u prošlosti postojali događaji visokog rizika – kao, na primer LGBT događaji, Povorke ponosa, čak i određeni sportski događaji su bili visokog rizika.

„Ali, uvek je vlada i država nastupala sa te pozicije da će apsolutno pokazati svoju odlučnost da primenjuje zakone jer ona ima sve resurse i sve kapacitete da to zaista i uradi“, rekao je Zeković.

Podsećamo, ministar unutranjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović saopštio je u sredu da imaju saznanja da „postoje ekstremi sa obe strane“, koji planiraju radikalizaciju na Cetinju, gde će se održati ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 5. septembra.

On je kazao da ne mogu garantovani apsolutnu bezbednost građanima i novinarima, jer bi tada za svakog građanina bio potreban po jedan policajac.

(N1)