Skip to main content

Zajedno: U Novom Sadu desetak maskiranih momaka napalo aktiviste

Info 28. апр 2023.
2 min čitanja

Ispred Gradske kuće istaknut veliki transparent sa porukom "Ko bije Novosađane - SNS"

Stranka Zajedno saopštila je da je danas u Novom Sadu „desetak momaka sa maskama na licu“ napalo njihove aktiviste i jednog od njih laške povredilo.

Ta stranka je u saopštenju navela da su „aktivisti i aktivistkinje stranke Zajedno danas poslepodne napadnuti dok su na Petrovaradinskoj tvrđavi iscrtavali jedan transparent“.

„Njima je s leđa prišla grupa od desetak momaka sa maskama na licu koji su napali jednog aktivistu koji je zadobio lakše povrede, i oteli transparent“, piše u saopštenju.

Po navodima te stranke, nakon toga napadači su se podelili u par grupa i pobegli u nepoznatom smeru.

Stranka Zajedno osudila napad je na svoje funkcionere i aktiviste i zatražila od policije da u najkraćem roku pronađe i privede pravdi izgrednike.

Performans ispred Gradske kuće

Novosadski odbor stranke Zajedno večeras je ispred Gradske kuće i kancelarije gradonačelnika, u centru Novog Sada, istakao veliki transparent sa porukom „Ko bije Novosađane – SNS“.

Iz tog odbora za Betu su kratko poručili da od gradskih vlasti traže odgovor na pitanje „ko su batinaške falange koje su plaćene da tuku opozicione političke aktere“.

Ranije danas članovi Zajedno imali su akciju tokom koje su pred Gradskom kućom i na Varadinskom mostu istakli transparente s porukom „Ko sedi u Skupštini grada“.

Zatim ih je oko 16 časova, na Petrovaradinskoj tvrđavi napala grupa maskiranih mladića.

Član stranke Zajedno Bojan Stojanović dobio je i udarce u glavu, zbog čega je pozvana i Hitna pomoć.

Doktorka iz Hitne pomoći Nikolina Marić kazala je za portal 021 da su, po pozivu policije, na Petrovaradinsku tvrđavu došli da pregledaju tri osobe.

Na snimcima koje su iz Zajedno objavili na društvenim mrežama vidi se da su skoro svi mladići koji su ih napali bili maskirani i imali kapuljaču ili kačket na glavi.

Policija je obaveštena o ovom događaju, uzete su izjave od članova Zajedno i u toku je potraga za napadačima, naveli su iz te partije.

(Beta)