Skip to main content

Zajedno! traži da se isplate subvencije i dugovanja poljoprivrednicima

Vojvodina 17. avg 2023.
< 1 min čitanja

"Dugogodišnje nestručno vođenje resornog Ministarstva i pokrajinskih institucija i kadrovska politika vladajuće strukture dovele su do toga da se opstanak poljoprivrednih proivođača dovodi u pitanje"

Pokrajinski odbor stranke Zajedno! u Vojvodini zatražio je danas od nadležnih pokrajinskih i republičkih institucija da se po hitnom postupku isplate subvencije i sva dugovanja iz prethodnog perioda prema poljoprivrednicima.

Kako se navodi u saopštenju te stranke, poljoprivredni proizvođači u Vojvodini i Srbiji se nalaze u vrlo teškoj situaciji zahvaljujući upravo neefikasnom delovanju nadležnih institucija.

„Dugogodišnje nestručno vođenje resornog Ministarstva i pokrajinskih institucija i kadrovska politika vladajuće strukture dovele su do toga da se opstanak poljoprivrednih proivođača dovodi u pitanje“, navode iz Zajedno!.

Zahtevaju, stoga, da se što pre cena poljoprivrednih proizvoda, a pre svega mleka, pšenice, kukuruza i suncokreta formira „prema realnim izdacima“ poljoprivrednih proizvođača, a ne prema „potrebama onih koji su našu poljoprivredu doveli do izdisaja“.

„Takođe, smatramo da obećanje da će se sve isplatiti do 30. septembra 2023. godine, koje je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanacković dala, apsurdno i da će se na taj način dodatno ugroziti već težak položaj poljoprivrednika i ovogodišnju poljoprivrednu sezonu“, zaključuju iz vojvođanskog odbora Zajedno!.

(Autonomija)