Skip to main content

Zajedno Novi Sad: Isečen baner s prozora stranačkih prostorija 

Info 12. мај 2023.
< 1 min čitanja

Novosadski odbor stranke Zajedno zatražio je danas od nadležnih da otkriju ko im je jutros isekao baner koji je visio na fasadi zgrade, na prvom spratu.

Član tog odbora Mladen Cvijetić rekao je za agenciju Beta da je nekoliko nepoznatih osoba, između devet i deset sati jutros, skinulo transparent s porukom „SNS ostavke“, sa zgrade na Pozorišnom trgu.

On je rekao i da će napad prijaviti tek sutra, jer su danas zaokupljeni pripremama za beogradski protest „Srbija protiv nasilja“.

„Tražićemo da nam se to vrati, a tražimo i policijsku zaštitu i da se utvrdi ko to prolazi pored naših postorija, ko ulazi, ko skida. Moramo da saznamo identitete tih lica“, rekao je Cvijetić.

Na fotografijama koje je načinio fotoreporter agencije Beta Dragan Gojić vidi se više osoba u civilu, od kojih jedna nožem seče kanap koji je baner bio pričvršćen, a zatim ga odnose, uz prisustvo Komunalne policije.

To je treći napad na prostorije Zajedno u Novom Sadu, prvi je bio u septembru prošle godine kada je jedna osoba sekirom razlupala ulazna vrata na stranačkim prostorijama, a zatim je u aprilu ove godine, tokom dana ukradena brava sa ulazne kapije u haustor zgrade u kojoj se nalaze prostorije.

(Autonomija, foto: Beta – Dragan Gojić)