Skip to main content

Zabranjeno okupljanje navijača

Info 28. maj 2011.
< 1 min čitanja

Policijska uprava u Novom Sadu neće dozvoliti okupljanje navijačkih grupa u centru grada, na nedeljnom derbiju poslednjeg kola fudbalskog prvenstva u kom se Vojvodina i Crvena Zvezda direktno bore za drugu poziciju na tabeli.
Budući da je FSS proglasio ovu utakmicu “sportskom priredbom povećanog rizika”, Policijska uprava u Novom Sadu neće dozvoliti okupljanje navijačkih grupa u centru grada, na dan utakmice, shodno članu 17. Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.
Iz policije podsećaju navijače da je zabranjeno unošenje i konzumiranje alkohola u sportskom objektu, a vlasnike ugostiteljskih objekata koji se nalaze na manje od 1000 metara od stadiona, da Zakon zabranjuje točenje i prodaju alkohola, tri sata pre početka utakmice, u vreme održavanja i tri sata po završetku fudbalskog nadmetanja.
Policijska uprava u Novom Sadu preduzeće sve zakonske mere da ovaj sportski susret protekne bezbedno, uključujući i video snimanje pre, za vreme i posle utakmice.
U nedelju, 29.05.2011. godine, u 17,00, na stadionu “Karađorđe” odigraće se fudbalska utakmicaposlednjeg kola nacionalnog šampionata između “Vojvodine” i “Crvene zvezde”.

(021)