Skip to main content

Vujović: Potrebni hitni vanredni izbori da bi se zaustavilo bezakonje

Jugoslavija 01. nov 2022.
< 1 min čitanja

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović smatra da su Crnoj Gori potrebni hitni vanredni parlamentarni izbori kako bi se zaustavio dalji slom institucija, bezakonje i neustavno djelovanje koje gotovo na dnevnoj bazi sprovodi smijenjena Vlada i smijenjeni premijer.

„Tehničku Vladu trenutno vode dvije partije u nestajanju koje, nakon što su blokirali EU put zemlje, državu destabilizovali, a svojim postupcima doveli do nikada većih podjela u društvu i Crnu Goru regionalno i međunarodno kompromitovali, pa je svaki dan i tehničkog ostanka ove Vlade velika šteta za demokratiju i stabilnost države“, saopštio je Vujović.

SDP, ističe Vujović, zato podržava zahtjeve svih onih političkih subjekata koji traže hitno skraćenje mandata Parlamentu i  raspisivanje parlamentarnih izbora nakon kojih Crna Gora mora dobiti stabilnu i neupitno evropsku Vladu.

„Takvu Vladu kojom neće, kao ovom tehničkom Abazovićevom, upravljati Demokratski front za tuđe interese, već Vladu do kraja posvećenu državnim interesima evropske i građanske Crne Gore.

Uklanjanje sa pozicija moći onih koji se ponašaju uzurpatorski i flagrantno krše zakone, Ustav i bazične demokratske standarde mora biti prirotitet svih onih koji su, bez obzira na političke razlike, svoju političku sudbinu vezali za Crnu Goru i žele da rade u interesu svoje a ne tuđe države“, zaključio je Vujović.

(tekst i foto: Antena M)