Skip to main content

Vujović: Bićemo ostavljeni OB, bojim se da neće biti ništa ni od Evrope

Jugoslavija 29. јун 2023.
< 1 min čitanja

"To su želje nekih u okruženju kojima će trebati mnogo godina da ispune zahtjeve za pristupanje Uniji"

Politički analitičar Zlatko Vujović ocijenio je da je objavljeni non pejper Evropske komisije o Crnoj Gori najgori do sada i da predstavlja realan prikaz stanja u državi.

Gostujući na TV E, Vujović je podsjetio da ništa nije urađeno u posljednje tri godine, da nije kompletiran Ustavni sud, da su blokirane institucije, te da izostaje politička volja da se ispune zahtjevi EU.

-U ove tri godine pitanje evropskih integracija nije bilo na agendi Vlade. Rezultata nema, Crna Gora ne pregovara. Sa naše strane nema nikoga ko bi odgovorio na zahtjeve EU – istakao je Vujović.

Podsjećajući da preko 85 odsto građana podržava članstvo u EU, Vujović je pitao – da li su političke elite za to, oni koji sjede u Vladi i Skupštini.

Govoreći o formiranju buduće Vlade Vujović kaže da treba ići korak po korak.

-Prvo da dobijemo mandatara i konačne rezultate – navodi Vujović i dodaje da je ono što dominira „raspodjela plijena, a ne pregrupisavanje radi ostvarenja zajedničkih ciljeva. Bojim se da neće biti ništa ni od Evrope, ni od boljeg standarda građana“.

Kaže da nestabilna vlada znači gubljenje još jedne prilike da Crna Gora postane članica EU i trajno gubljenje prilike da u sistemu regate prvi najbolji ulazi u EU.

-Bićemo ostavljeni Otvorenom Balkanu, čekajući da nam neko otvori vrata. To su želje nekih u okruženju kojima će trebati mnogo godina da ispune zahtjeve za pristupanje Uniji – zaključuje Vujović.

(Pobjeda, foto: Antena M)