Skip to main content

Vrbas: Odbornik SRS napao aktivistkinju DS

Info 02. апр 2008.
< 1 min čitanja

Vojislav Šešelj, učitelj nasiljaDemokratska stranka (DS) u Vrbasu osudila je danas napad člana Srpske radikalne stranke (SRS) Radisava Gelića na aktivistkinju Demokratske stranke B. P. u Bačkom Dobrom Polju kraj Vrbasa. Kako je na konferenciji za novinare DS rečeno, odbornik Skupštine opštine (SO) Vrbas Radisav Gelić, koji je i predsednik Mandatno imunitetne komisije, u noći između ponedeljka 31. marta i utorka 1. aprila napao je aktivistkinju DS B.P. tokom podele letaka u Bačkom Dobrom Polju.
Predsednik Izvršnog odbora Opštinskog odbora DS u Vrbasu Predrag Radović kazao je da je protiv Gelića podneta prijava OUP-u u Vrbasu i da je osim napadnute devojke izjavu policiji dala i aktivistkinja DS koja je plakate lepila u istoj ulici preko puta i koja je bila očevidac incidenta.
„Gelić je prvo pratio B.P. autom, a zatim ju je presreo u mraku ulice JNA i verbalno je i fizički napao i pri tom joj je uz psovke i uvrede pretio ‘hoćeš da ti razbijem glavu, hoćeš da te udavim’ i istrgao joj propagandni materijal DS“, rekao Radović. Predsednik Mesnog odbora DS u Bačkom Dobrom Polju Dragan Stijepović je rekao da očekuje da će takvo ponašanje odbornika SRS biti sankcionisano i da očekuje da nosioci javnih funkcija iz redova SRS neće koristiti govor mržnje i da se neće obračunavati sa neistomišljenicima u toku preizborne kampanje.

(Beta)