Skip to main content

Vojvodina ima nešto drugačiji školski kalendar

Info 30. авг 2010.
2 min čitanja

Nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola u Vojvodini počinje u sredu, 1. septembra, a prvo polugodište se završava 23. decembra.

Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine najavio je da će njegovi članovi učestvovati na protestnoj šetnji u Beogradu, koju je za 1. septembar zakazala Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, zbog čega učenici u pojedinim školama u pokrajini neće imati neke časove toga dana.

Drugo polugodište u osnovnim školama u Vojvodini počinje u ponedeljak, 17. januara 2011. godine i završava se u subotu, 11. juna, a za učenike 8. razreda u ponedeljak, 30. maja.

U srednjim školama drugo polugodište počinje u ponedeljak, 17. januara i završava se u subotu, 18. juna 2011. godine, navodi se u Pravilniku o školskom kalendaru za školsku 2010/2011. godinu, koji se nalazi na internetskoj stranici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje (www.obrazovanje.vojvodina.gov.rs).

Za učenike četvrtog razreda gimnazije nastava se završava u ponedeljak, 23. maja, a za ostale učenike četvrtog razreda četvorogodišnjeg i trećih razreda trogodišnjeg obrazovanja u ponedeljak, 30. maja 2011. godine.

Jesenji raspust u trajanju od četiri dana, počinje u petak, 29. oktobra, a završava se u utorak, 2. novembra 2010. godine.

Zimski raspust, u trajanju od tri nedelje, počinje u petak, 24. decembra 2010. godine, a završava se u petak, 14. januara 2011. godine.

Prolećni raspust, u trajanju od deset dana, počinje, 22. aprila, a završava se u utorak, 3. maja 2011. godine.

Letnji raspust počinje u ponedeljak, 13. juna, a završava se u sredu, 31. avgusta 2011. godine.

U školama se praznuju državni i verski praznici u skladu sa zakonom, a učenici i zaposleni u školi imaju pravo da ne pohađaju nastavu, odnosno da ne rade, u dane verskih praznika, što je precizirano Pravilnikom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje.

Odlukama republičkog Saveta za nacionalne manjine utvrđeni su i nacionalni praznici nacionalnih manjina, koji su takođe pobrojani u navedenom Pravilniku.

(Autonomija)