Skip to main content

Više od 200.000 nezaposlenih Vojvođana

Info 15. jun 2011.
< 1 min čitanja

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin izjavio je danas u Novom Sadu da u Vojvodini više od 200.000 ljudi nema posao, a da pokrajinska administracija nastoji da u ovim teškim ekonomskim uslovima taj broj ne raste.
U pokrajini je toliko nezaposlenih bilo i protekle dve godine, rekao je sekretar Vasin otvarajući Sajam zapošljavanja u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“.
Vasin je ocenio da je novosadska manifestacija značajna jer mnogi na njoj nađu posao ili dobiju korisna obaveštenja i povežu se s poslodavcima.
Na Sajmu zapošljavanja koji je organizovala novosadska Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), 28 poslodavaca je nezaposlenima ponudilo više od 220 slobodnih radnih mesta u komercijalnoj, trgovačkoj, mašinskoj, elektrotehničkoj, prehrambeno-tehnološkoj, ekonomskoj, turističkoj i ugostiteljskoj struci.
Mogućnost da dobiju posao pružena je diplomiranim menadžerima, pravnicima, ekonomistima, referentima u osiguranju, kozmetičarima, čuvarima, vozačima, pekarima, mesarima, viljuškaristima, magacinskim i fizičkim radnicima.

(Autonomija.info)