Skip to main content

Ujedinjeni protiv kovida: Lekarska komora i Medicinski fakultet da se izjasne o Kisić Tepavčević

Info 21. дец 2021.
< 1 min čitanja

Udruženje lekara “Ujedinjeni protiv kovida” (UPK) oštro je osudilo izjavu ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Darije Kisić Tepavčević, koja je na svom Instagram nalogu izvređala reditelja Gorana Markovića, iznoseći, kako je navela, anamnezu njegove bolesti.

“Ova epidemija je in vivo pokazala ogoljeni oportunizam pojedinaca. Profesorka epidemiologije je ušla u stranku i počela da brani masovna okupljanja po halama i obesmišljava osnovne protivepidemijske mere. Sada se usudila da se bavi i umetnošću na podjednako sramotan način”, saopštio je UPK.

Kako je navedeno u saopštenju, izjava Darije Kisić Tepavčević u kojoj se na najprizemniji način vređa jedan čovek, koji je pri tome jedan od najvećih filmskih i pozorišnih reditelja koje su ovi prostori iznedrili, a sve upakovano u formu lekarskog izveštaja, eklatantan je primer sramotnog ponašanja neprimerenog lekarskom pozivu i kaljanja ugleda profesora Medicinskog fakulteta u Beogradu.

“Sa gnušanjem se ograđujemo od ovakve zloupotrebe diplome lekara u javnom prostoru. O tome bi morale da se izjasne Lekarska komora i Medicinski fakultet u Beogradu, koji opet imaju šansu da uzmu u zaštitu same principe medicinske struke, ali i sve ostale institucije i strukovna udruženja u cilju nedvosmislene osude kako bi bilo jasno da je zloupotreba lekarske profesije u cilju jeftine političke propagande i medijskog manipulisanja nedopustiva”, zahteva se u saopštenju.

UPK ističe da bi “gospođa Kisić Tepavčević morala uputiti javno izvinjenje gospodinu Markoviću ukoliko je zadržala nešto poštovanja prema tituli koju nosi ispred imena”.

Goran Marković je personifikacija pristojnog društva. Goran Marković je jedan od nas. Goran Marković je nacionalno blago. Goran Marković se ne dira!”, poručuju Ujedinjeni protiv kovida.

(N1)