Skip to main content

Ujedinjeni protiv kovida: Hipokratova medalja za Vučića – stavljanje soli na ranu

Info 12. jul 2022.
< 1 min čitanja

Udruženje Ujedinjeni protiv kovida je, povodom „Hipokratove medalje“ koju je Društvo lekara Vojvodine dodelilo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za zasluge u unapređenju zdravstva, poručili da je takav „čin stavljanje soli na ranu našeg esnafa, i može ukazati na to da ima kolega ogrezlih u poltronstvu koje žive oportunizam“.

„Možda je upravo tu negde tajna zašto su nam liste čekanja tako duge, zašto se pacijenti šetaju od jedne do druge ustanove, često bez adekvatne usluge, zašto je kod nas za sve potrebna veza, i zašto o svemu ćuti Lekarska komora Srbije, koja koristeći novac svojih kolega, a usput štiteći nereagovanjem razne ‘nestoroviće’ u zdravstvu, i dalje ne formira Fond za pomoć deci preminulih lekara. Trebalo bi da imate makar malo stida, kolege iz Društva lekara Vojvodine“, istakli su Ujedinjeni protiv kovida u saopštenju.

Dodali su da u „vremenu bez samilosti, u našem društvu bezosećajnosti, potpuno razbijenom u paramparčad, postaje sasvim normalno da jedno strukovno udruženje dodeljuje medalju jednom političaru“.

„Naredni laureat bi trebalo da vam bude neki bankomat. Dodelite mu medalju zato što vam je dao vaše pare. On vas bar neće učiti kako da radite svoj posao“, poručili su iz Ujedinjenih protiv kovida.

Ova nagrada se dodeljuje jednom u deset godina. Predhodni dobitnik je bio Vladeta Jerotić.

(N1)