Skip to main content

Uefa pokrenula disciplinski postupak protiv FS Hrvatske zbog ustaške zastave na utakmici

Jugoslavija 13. сеп 2023.
< 1 min čitanja

"Hrvatska je već pod uslovnom kaznom zbog diskriminatorskog ponašanja navijača na utakmici Lige nacija u junu protiv Holandije"

Evropska fudbalska unija (Uefa) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Hrvatske, pošto su njeni navijači istakli fašističku zastavu iz Drugog svetskog rata, tokom utakmice protiv Letonije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Fudbalski savez Hrvatske naveo je da su navijači prošlog petka na utakmici protiv Letonije u Rijeci (5:0) razvili na tribini ustašku zastavu.

Hrvatska je već pod uslovnom kaznom zbog diskriminatorskog ponašanja navijača na utakmici Lige nacija u junu protiv Holandije. Savez zbog toga nije smeo da prodaje ulaznice svojim navijačima za utakmicu u Jermeniji, koju je Hrvatska u ponedeljak dobila sa 1:0.

Hrvatska je sada pod istragom Uefa i mogla bi da igra pred praznim tribinama u utakmici protiv Turske, 12. oktobra u Osijeku.

Hrvatski savez saopštio je da sarađuje sa vlastima u Rijeci i razmotriće pokretanje pravnog postupka protiv navijača.

Hrvatska je prva u svojoj kvalifikacionoj grupi i favorit je za direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

(Beta, foto: Pixabay)