Skip to main content

U subotu predstavljanje nove ekološke organizacije „EKO Društvena akcija“

Lokalne samouprave 01. dec 2021.
< 1 min čitanja

U subotu, 4. decembra, u Novom Sadu će se javnosti predstaviti novo ekološko udruženje „EKO Društvena akcija“ sastavljeno od mladih aktivista i naučnika pod nazivom „EKO Društvena akcija“.

Oni će tom prilikom kod kadice u prizemlju Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“ predstaviti inicijativu „Zajednička akcija Novi Sad“ (ZA Novi Sad) čiji cilj je okupi što više građana koji bi se aktivno i solidarno borili da zaštite Novi Sad i okolinu od loših urbanističkih promena, koje negativno utiču na ekologiju.

Udruženje će predstaviti svoje istraživanje o razvoju “Novog Sada na vodi“ u proteklih nekoliko godina, te princip po kom će pratiti rad vlasti. Biće reči i o tome kako se globalni ekološki i ekonomski problemi oslikavaju u Vojvodini i Novom Sadu.

EKO Društvena akcija saopštila je da podržava proteste širom Srbije spornog zakona o eksproprijaciji i australijske kompanije Rio Tinto i strogo osuđuje najavljeno policijsko nasilje protiv mirnih građanskih okupljanja širom Srbije.

Na događaju koji će početi u 13 sati govoriće predsednik udruženja dr Aleksandar Matković i članice Upravnog odbora master ekološkog prava Kristina Đorić i master inženjer arhitekture Ljiljana Bajić.

(Autonomija)