Skip to main content

(FOTO, VIDEO) U Novom Sadu održan još jedan protest protiv nasilja, ovoga puta nad prirodom

Vojvodina 28. jul 2023.
2 min čitanja

Građani su tokom protesta nosili maketu drveta koprivića na kojoj su bile ispisane ekološke parole i nazivi pojedinih ekoloških afera

Stotinak građana učestvovalo je na današnjem protestnom skupu „Novi Sad protiv nasilja“ sa kojeg su poslali poruku da se naprednjačka vlast u Novom Sadu prema građanima ophodi na jednako loš način kao prema prirodi.

Iako je bilo najavljeno da će mesto okupljanja današnjeg protesta biti jezero u Dunavskom parku, to se nije dogodilo jer je Dunavski park još uvek zatvoren za posetioce nakon dva snažna nevremena koja su pogodila Novi Sad.

Aktivista Pokreta Bravo Brajan Brković pozvao je građane da ponesu u šetnju grane sa drveća koje je stredalo u nevremenu u Dunavskom parku, što su ovi i učinili.

Građani su se iz Bulevaru Mihajla Pupina kod Dunavskog parka potom uputili u protestnu šetnju do ulice Modene kod srušenog stabla koprivića starog više od 150 godina.

Brković je pri prolasku pored prostorija Srpske napredne stranke pozvao građane da ispred ulaza ostave grane koje su poneli iz Dunavskog parka.

Građani su tokom protesta nosili maketu drveta koprivića na kojoj su bile ispisane ekološke parole i nazivi pojedinih ekoloških afera.

Kako su ranije najavili, protestnim skupom organizatori su želeli da naglase da je stradao još jedan od simbola grada Novog Sada „usled nesposobnosti, bezobzirnosti i halapljivosti naprednjackih vlasti“.

Organizatori protesta nisu se danas izjasnili da li će i naredne nedelje u Novom Sadu biti održan protest „Srbija protiv nasilja“.

Organizatori protesta u Novom Sadu su Stranka slobode i pravde, Srbija centar – SRCE, GP Bravo, Most solidarnosti, Nova – Da se struka pita, Narodna stranka, Zajedno, Demokratska stranka, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, OSA i Zeleno – levi front.

(Autonomija, Foto i video: S. Paramentić)