Skip to main content

U Jagodini obeležena 22. godišnjica ubistva novinara Milana Pantića

Info 11. јун 2023.
< 1 min čitanja

"Tri godine je kako čekamo da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme vođenje ovog slučaja"

Na gradskom groblju u Jagodini 22. put je održan pomen ubIjenom novinaru Večernjih Novosti Milanu Pantiću, koji je stradao na pragu svog doma u jagodinskom naselju Tabane 11. juna 2001. godine.

Do danas nisu otkriveni počinioci i nalogodavci ubistva dopisnika Novosti iz Jagodine Pantića. Cveće su položili i sveće
upalili za pokoj duše ubijenom novinaru porodica Pantić, predsednici UNS-a i NUNS-a, Veran Matić iz Vladine komisije za istrage ubistava novinara i predstavnica Novosti Zorica Gligorijević.

„Prošle su 22 godine od ubistva novinara Milana Pantića. Deset je godina od formiranja Komisije za istraživanje ubistava novinara… Tri godine je od kada smo objavili da je ovaj slučaj policijski razrešen… Tri godine je kako čekamo da Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme vođenje ovog slučaja, kako bi se podigla optužnica i kako bi se sudilo naručiocima i počiniocima ovog zločina“, rekao je na Trgu Milana Pantića u Jagodini Veran Matić, predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara.

Pored biste Milana Pantića na istoimenom trgu u jagodinskom naselju Tabane, vence su položili porodica Pantić, predstavnici UNS-a i NUNS-a, Vladine komisije za istraživanje ubistava novinara i predstavnica Večernjih Novosti.

(N1)