Skip to main content

Tomu u Rusiju, Voju u penziju, Velju na robiju

Autonomija 19. апр 2008.
< 1 min čitanja

lsv.jpgLider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da niko nema pravo da ljude deli po boji kože, veri ili naciji. Čanak je na tribini u Čoki ocenio da je zbog takvih stvari izgubljen jedan mladi život u sukobu navijača Vojvodine i Partizana, u ponedeljak u Futogu pored Novog Sada.
„Navijač je ubijen zbog šare na navijačkom šalu“, rekao je Čanak.
Poručio je da niko nema prava da Vojvođanima oduzima budućnost i da im ne dozvoli da sačuvaju ono što su im preci ostavili, a što treba da naslede i buduće generacije.
„I zbog toga: Tomu u Rusiju, Voju u penziju, Velju na robiju, a osmeh u Srbiju“, kazao je Čanak.
Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš rekao je na tribini u Čurugu da će jedan od prioriteta koalicije „Zajedno za Vojvodinu“ biti borba za prava radnika.
Dodao je da njegova stranka smatra da je privatizacija neophodna, ali je ocenio da je u Srbiji u više navrata privatizacija bila zloupotrebljena, zbog čega su bila ugrožena prava radnika.
Kostreš je kao primere ugrožavanja prava radnika naveo preduzeća Šinvoz, Želvoz, Istra, Zrenjaninska pivara. Ocenio je da bi državni organi trebalo da se pozabave „mahinacijama u železnicama“.

(Beta)