Skip to main content

Subotica: Medijima od gradonačelnika 15 miliona dinara iz budžeta van konkursa

Info 06. apr 2022.
< 1 min čitanja

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić dodelio je skoro 15 miliona dinara pojedinim subotičkim medijskim kućama van konkursa za sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja, pokazuje dokumentacija do koje je došao lokalni portal Magločistač.

“U izveštaju o javnim nabavkama izuzetim od primene Zakona o javnim nabavkama naručioca gradonačelnika Grada Subotice za 2021. godinu navodi se da je za kupovinu vremena za televizijsko, odnosno radijsko emitovanje, odnosno vremena za emitovanje programskih sadržaja, od pružaoca medijskih usluga utrošeno 14.791.999,65 dinara (sa PDV-om)”, navodi Magločistač.

Dodaje se da je navedeni novac podeljen putem četiri ugovora o pružanju usluga emitovanja. Tri su sklopljena 11. februara, dok je poslednji sklopljen 20. decembra prošle godine.

Grad Subotica je od tri medijske kompanije zatražio i dobio ponude za usluge emitovanja sadržaja namenjenih za promociju zimske turističke ponude Subotice i Palića, multikulturalnosti u Subotici, zaštite životne sredine u zaštićenom pojasu Grada Subotice, zatim promociju razvoja sporta u 2020. godini i Sportskog saveza Subotice, oročenih na godinu dana.

Prvim ugovorom 6,192 miliona dinara dodeljeno je Balkan kablovskoj TV iz Novog Sada, drugim ugovorom dodeljeno je milion dinara Agenciji K23 iz Subotice, dok je trećim ugovorom RTV-u YuEco dodeljeno tri miliona dinara, dok je četvrtim ugovorom oko 4,6 miliona dinara dodeljeno VTV Subotica.

(Autonomija/Magločistač, foto; Pixabay)