Skip to main content

Studenti: Želimo da ohrabrimo zaposlene u institucijama da ne žive u strahu

Info 29. dec 2023.
< 1 min čitanja

„Ako se pokaže da ni naša borba ne može ništa da promeni, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da i ja odem (iz zemlje)“

Predstavnici studenata, koji su nakon izbora počeli proteste zbog izbornih neregularnosti, najavili su da ostaju dosledni u svojim zahtevima.

Naveli su za Insajder i da će uraditi sve da Srbija bude zemlja u kojoj institucije rade svoj posao, zakoni važe za sve, a da mladi ne moraju da znaju ko je predsednik ili premijer.

„Želimo da ohrabrimo ljude koji rade u institucijama da nam se pridruže, jer znamo da je veliki broj njih uz nas, daju nam podršku gde god da se pojavimo“ rekao je aktivista Ivan Bjelić.

Moramo, kako je kazao, „da se izborimo za sistem u kojem se poštuje podela vlasti, institucije profesionalno rade, a oni koji krše zakon odgovaraju zbog togaq, bez obzira ko im je kum ili brat“.

Istakli da za njih društvo jednakih šansi nije utopija, da se nadaju masovnijim protestima, jer je njihova borba usmerena ka jednom cilju – „izgradnji demokratskog društva koje pruža šansu za bolju budućnost i ostanak mladih u zemlji“.

Studentkinja Emilija Milenković je kazala da će da uradi sve što može da bi živela u zemlji kakvu njena generacija zaslužuje, u kojoj, kako je navela, može da ima budućnost.

„Ako se pokaže da ni naša borba ne može ništa da promeni, onda mi ne preostaje ništa drugo nego da i ja odem (iz zemlje)“, rekla je Milenković, objavljeno je na sajtu Insajdera.

(Beta)