Skip to main content

Stojković: Naprednjaci gledaju da na svaki način prevare izborni proces i pravdu

Info 28. мар 2022.
< 1 min čitanja

Svaka nepravilnost u vezi izbora 3. aprila u Srbiji biće zabeležena i prijavljena OEBS-u, izjavila je Biljana Stojković, kandidatkinja koalicije “Moramo” za predsednicu Srbije.

“Ovaj izborni proces teče kao i svaki drugi u naprednjačkoj organizaciji. Gleda se na svaki način da se prevari proces i da se prevari pravda”, rekla je Stojković u emisiji Studio Live na N1.

Ona je ocenila da je dolazak pune misije OEBS-a razlog zašto u pro-vladinim tabloidima nema previše “groznih” reči prema opozicionarima, ali da će da se “suzdržavaju samo dok ne prođu izbori”.

“Praviće se fini, a onda ćemo da vidimo šta će da se dešava. To neće biti prijatno”, ocenila je Stojković.

Za predsednka Republičke izborne komisije Vladimira Dimitrijevića, čiju je smenu tražila opozicija, kaže da “svakako služi ovom režimu, i to smo videli u više izbornih ciklusa unazad”.

“Izlazio je itekako iz svojih ovlašćenja”, smatra Stojković.

Komentarišući incident na pijaci u Boleču, kada su se sukobili aktivisti Stranke slobode i pravde i Srpske napredne stranke, kaže da je bilo “iskakanje” koje vlastima nije u interesu zbog toga što su u zemlji prisutni posmatrači izbornog procesa.

Kako god da se stvari odvijaju opozicija mora da se okupi i brani od “laži koje se stalno plasiraju”, rekla je Stojković.

Na pitanje da li je rat u Ukrajini potisnuo ekološke teme, kaže da joj se ne čini da je to slučaj u Srbiji pošto su ovi problemi i dalje aktuelni.

Za državu kaže da štiti interese krupnog kapitala, i da bunt ne može i neće prestati, bez obzira na to što predsednik Aleksandar Vučić tvrdi da se radi o projektima koji su dobri za društvo.

“Za građane koji žive u otrovima i kojima je zemlja oteta bez nadoknade to ne može biti dobra stvar”, kazala je Stojković.

(N1, foto: Medija centar Beograd)