Skip to main content

Stefanović (SSP): Evropski put Srbije praktično zaustavljen zbog Dačića i Vučića

Info 08. nov 2023.
< 1 min čitanja

"Srbija je zbog njih ponovo dovedena na korak od sankcija i izolacije"

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da se predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić „hvali“ da je zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem najviše uradio za evropski put Srbije, ali da je on „praktično zaustavljen upravo zbog njih dvojice“.

„Srbija je, posle decenije njihove vlasti ponovo kao i devedesetih kada su njihovi šefovi Milošević i Šešelj donosili odluke, dovedena na korak od sankcija i izolacije. Jedino po čemu ih pamtimo iz devedesetih jesu suze i crne marame. Jedino po čemu ćemo ih se sećati nakon što ih ponovo smenimo jesu krvave košulje i kriminal“, naveo je Stefanović u saopštenju.

On je ocenio da aktuelna vlast, koju je nazvao „šampionima korupcije koji guše medije i sarađuju sa kriminalnim klanovima“, ne vodi Srbiju u Evropu, već u „prošlost i neizvesnost“.

„Svi protivnici evropske budućnosti su danas sa Vučićem i Dačićem, od julovca Vulina do radikala Šešelja. Sa druge strane smo mi koji znamo, da samo kroz saradnju i povratak kući u Evropu možemo obezbediti svim građanima sigurnost, bolji životni standard, efikasnu zdravstvenu zaštitu i bolje škole. Sedamnaestog decembra građani će birati između povratka u prošlost i moderne, uređene i evropske Srbije“, naveo je Stefanović.

(tekst i foto: Beta)