Skip to main content

SSP obezbedila besplatnu pravnu pomoć građanima privedenim posle protesta ispred Skupštine Beograda

Info 27. дец 2023.
< 1 min čitanja

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je obezbedila besplatnu pravnu pomoć građanima koji su privedeni posle incidenata tokom protesta ispred Skupštine Beograda.

SSP je pozvala „sve žrtve političkog progona“ da se obrate toj stranci na broj telefona 063 8676207 kako bi im obezbedila pomoć advokata.

„Određivanjem pritvora za učesnike protesta protiv organizovane izborne krađe ovaj režim pokušava da ubije pravdu u Srbiji. Za našu decu koja neće da ćute na ukidanje demokratije, na decu koja misle svojom glavom i veruju svojim očima više nego naprednjačkim lažima, tužilaštvo kaže da ruše ustavno-pravni poredak. I to sve po direktivi svog vrhovnog šefa Aleksandra Vučića“, naveli su iz SSP, prenosi Beta.

Ponovo su zatražili od tužilaštva i policije da svi uhapšeni odmah budu pušteni na slobodu.

„Svaki dobronameran čovek je mogao na snimcima jasno da vidi da su nerede isprovocirali oni koji Vladu Obradovića, člana privremenog organa i odbornike gradske skupštine, nisu hteli da puste u zgradu Starog dvora. Svaki dobronameran čovek zna da su protesti koje organizujemo još od maja meseca uvek bili mirni i nenasilni i da su pre dva dana divljali režimski huligani“, piše u saopštenju SSP.

(Autonomija, foto: N1)