Skip to main content

Sredstva od privatizacije za projekte infrastrukture

Autonomija 28. мај 2008.
< 1 min čitanja

Izvršno veće VojvodineNeutrošena sredstva od privatizacije iz prethodnih godina u iznosu od 21,5 miliona dinara
biće iskorišćena za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju infrastrukturnih objekata u vojvođanskim opštinama, odlučilo je danas Izvršno veće Vojvodine.
Kako se navodi u saopštenju sa sednice, sredstva će se koristiti za opštine Kikinda, Bela Crkva, Bačka Topola i Sombor, uglavnom za izradu idejnih projekata za izgradnju kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda.
Izvršno veće utvrdilo je danas i predlog Odluke o završnom računu Vojvodine za 2007. godinu sa Izveštajem o izvršenju budžeta, i konstatovalo da je utrošeno 97,5 odsto budžetskih prihoda. Izvršno veće Vojvodine razmotrilo je i Informaciju o stanju u specijalnom rezervatu prirode „Deliblatska peščara“ i ocenilo da se tim rezervatom ne upravlja adekvatno.
Pokrajinska vlada zadužila je pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine da u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije, poboljša upravljanje tim prirodnim dobrom.
Pokrajinska vlada odlučila je danas i da uputi pomoć Romima u Bačkom Petrovcu, Srbobranu, Mačvanskoj Mitrovici, Obrežu, Kaću i Novom Sadu, u vidu četiri hiljade paketa hrane i sredstava za ličnu higijenu, u vrednosti četiri miliona dinara.

(Beta)