Skip to main content

SRCE traži izbor novih članova Saveta REM-a koji će ponovo dodeliti frekvencije

Info 29. jul 2022.
< 1 min čitanja

Pokret Srbija centar (SRCE) koji predvodi Zdravko Ponoš, pozvao je danas Skupštinu Srbije da razreši članove Saveta REM-a i pokrene izbor novih, koji će iznova sprovesti proceduru za dodelu dozvola za emitovanje na nacionalnim frekvencijama.

Taj pokret ocenio je da odluka Saveta REM-a da produži dozvole za nacionalne frekvencije televizijama „koje su godinama zloupotrebljavale to zajedničko dobro“, predstavlja „hitac u srce demokratije u Srbiji“.

„Jasno je da su slobodni mediji jedan od stubova demokratije i samim tim jedan od stubova socijalne pravde i kvalitetnog života gradjana. Svakome ko prati medije u Srbiji je jasno i da Pink, Hepi, Prva i B92 nisu izveštavale objektivno i profesionalno i da nisu emitovale raznovrsan i kvalitetan program“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da „dodela dozvola ovim televizijama da i narednih osam godina nastave sa zloupotrebom javnog medijskog prostora za korist nekoliko medijskih mogula i klijentelističke hobotnice Srpske napredne stranke (SNS), izvrgava ruglu principe vladavine prava i podstiče konflikte u Srbiji“.

(Beta, Foto: Beta)