Skip to main content

Skupština grada Novog Sada bira novog gradonačelnika, jer Vučević postaje ministar odbrane

Info 25. окт 2022.
2 min čitanja

Sednica Skupštine Grada Novog Sada, na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik, njegov zamenik i članovi Gradskog veća, održaće se sutra, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare predsednica gradskog parlamenta Jelena Marinković Radomirović.

Ona je kazala da je dosadašnji gradonačelnik Miloš Vučević podneo ostavku zbog imenovanja za potpredsednika Vlade Srbije i ministra odbrane i najavila da će za mesto gradonačelnika predložiti dosadašnjeg Vučevićevog zamenika Milana Đurića, takođe iz Srpske napredne stranke.

Vučević je na mestu gradonačelnika bio 10 godina, od septembra 2012. godine.

Jelena Marinković Radomirović je kazala da će kandidat za gradonačelnika predložiti svog zamenika i članove Gradskog veća.

Ona je zahvalila dosadašnjem gradonačelniku Milošu Vučeviću na kvalitetnoj saradnji i ocenila da je za vreme njegovih mandata “lestvica tempa razvoja grada podignuta na veoma visok nivo”.

“Mi koji smo bili u njegovom profesionalnom okruženju znamo koliko je energije i truda uloženo tokom ova tri mandata. Istovremeno mu čestitam što odlazi na jednu drugačiju, ali takođe odgovornu funkciju, znajući da će biti maksimalno posvećen poslu gde će ostvariti vrhunske rezultate, kao što je i činio sa mesta gradonačelnika za naš Novi Sad”, navela je Jelena Marinković Radomirović.

Dodala je da je Milan Đurić u poslednjih deset godina bio najbliži saradnik dosadašnjem gradonačelniku i da je “uvek bio na raspolaganju po pitanju gotovo svih oblasti života našeg grada”.

„On je rođeni Novosađanin, diplomirani pravnik, koji odlično poznaje i voli Novi Sad. Upućen je u rad Gradskih uprava, kao i komunalnog sistema grada. Posao gradonačelnika nije nimalo lak, ali sigurna sam da ćemo nastaviti putem razvoja i napretka. Milan Đurić poseduje sve kvalifikacije, neko ko razume grad, on je dostojan naslednik i odličan kandidat za gradonačelnika, koji će raditi u interesu grada i građana Novog Sada”, kazala je Jelena Marinković Radomirović.

Sutrašnja sednica počinje u 10 sati, u velikoj sali Skupštine Vojvodine.

(Autonomija)