Skip to main content

Sindikati ‘Sloga’: Vlast je okupirala državu i ugrožava ljudska prava

Info 10. дец 2021.
< 1 min čitanja

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ocenili su, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava – 10. decembra, da vlast ugrožava ljudska prava u Srbiji nezakonitim istupanjima na čelu sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

„Vlast ide ka potpunoj okupaciji države i njene zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, donoseći samovoljno ishitrene i oktroisane zakone na štetu građana i u korist svojih tajkuna“, saopštila je „Sloga“.

Kako je navedeno, ova godina će ostati u Srbiji upamćena po „nehumanim postupanjem sa vijetnamskim i kineskim radnicima angažovnim na izgradnji fabrike guma u Zrenjaninu, ali i po prebijanju i privođenju ekoloških aktivista, pretnjama novinarima koji ukazuju na korupciju, montiranim otkazima sindikalnim aktivistima, otpuštanjima samohranih majki i udovica i gušenjem svakog aktivizma u vezi sa ljudskim pravima“.

„Umesto javnog dijaloga vlast zamenom teza i sarkazmom napada sve one koji su digli glas u cilju odbrane ljudskih prava i proglašava ih narodnim neprijateljima, da rade protiv sopstvene države, što je opasno, van svake pameti, odnosno racionalnosti“, naglasila je „Sloga“.

(Beta)