Skip to main content

Sindikat Sloga: Neminovno sledi socijalni bunt

Info 09. сеп 2023.
< 1 min čitanja

"Vučićev parizer, zar je to ono što građani zaslužuju?"

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštio je danas da je prezentacija potrošačke korpe sa jeftinijim namirnicama, koji je predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koja uključuje proizvode poput parizera, jogurta, mleka, soka, testenina, krompira bila „pokušaj smirivanja i stabilizacije njegovog biračkog tela, najsiromašnijeg stanovništva koje godinama ucenjuje kroz skupljanje kapilarnih glasova“.

Oni su ocenili i da je jučerašnje obraćanje predsednika, po mišljenju mnogih, bilo „sramno i neustavno“, ali i populistički potez, kako bi se skrenula pažnju sa stvarnih problema sa kojima se suočavaju građani Srbije.

„Ako se uzmu u obzir obećane minimalne cene za te ‘izabrane’ proizvode, postaje jasno da je ova ‘bolja cena’ samo maska za kupovinu glasova najsiromašnijeg sloja stanovništva predstojećih izbora. Cena mesa i suvomesnatih proizvoda je otišla u nebesa, a predsednik se odlučio da reklamira parizer? Proizvod koji se sastoji većinom od mlevenih hrskavica, kosti, kožica, iznutrica, vezivnog i masnog tkiva? Zar je to ono što naši građani zaslužuju?“, upitali su iz sindikata „Sloga“.

Kako je navedeno, „u ime svih radnika koji svakodnevno mukotrpno rade za minimalac i penzionera koji su godinama gradili ovu državu, sindikat ‘Sloga’ izražava duboko razočaranje ovakvim postupkom i poziva vlast na ozbiljniju i odgovorniju politiku prema građanima Srbije“.

„Kada se uzme u obzir i najava vanredne isplate penzionerima u iznosu od 20 000 dinara, postaje jasno da se radi o klasičnoj kupovini glasova pred izbore. Ovo je pokušaj da se okrnjeno biračko telo SNS-a umiri sumom koja, kada se razbije na mesečnom nivou za četiri godine vlasti, iznosi smešnih i bednih 416 dinara“, naveli su iz „Sloge“.

Iz tog sindikata smatraju da „s obzirom na ovo sramno poigravanje sa narodom i minimalnoj ceni rada koja vređa ljudsko dostojanstvo, neminovno sledi socijalni bunt“.

(Beta)