Skip to main content

SDS zahteva reakciju zbog napada na aktivistu Ne davimo Beograd

Info 13. maj 2022.
< 1 min čitanja

"Nedopustivo je živeti u državi u kojoj su politički neistomišljenici izloženi maltretiranju i agresiji"

Socijaldemokratska stranka (SDS) zatražila je od nadležnih organa da hitno reaguju povodom napada na aktivistu Ne davimo Beograd Miloša Vučkovića, naročito jer je reč o ponovnom napadu, nakon što ga je isti napadač povredio i na dan održavanja izbora.

Socijaldemokrate zahtevaju i odgovornost nadležnih zbog izostanka adekvatne reakcije nakon prvog napada.

„Zahtevamo od nadležnih organa da hitno reaguju, budući da je očigledno da nakon prvog napada nije bilo adekvatne reakcije, što je i dovelo do toga da se napad ponovi. To otvara i opravdanu sumnju da Vučković može opet biti napadnut i zato mora biti učinjeno sve kako bi takav ishod bio sprečen“, naveo je SDS u saopštenju.

Ta stranka ocenjuje da je nedopustivo živeti u državi u kojoj su politički neistomišljenici izloženi maltretiranju i agresiji.

„Kao opozicija moramo se najsnažnije suprotstaviti tom nasilju i pokazati najviši nivo solidarnosti. Takođe je potrebno učiniti sve da ovakvi incidenti dobiju maksimalnu pažnju javnosti, umesto što se godinama sistematski kreira atmosfera u kojoj je nasilje nešto što se podrazumeva“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)