Skip to main content

Ritam Evrope ponovo u Novom Sadu

Info 04. мај 2012.
< 1 min čitanja

Manifestacija “Ritam Evrope”, kojom se obeležava Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, biće održana 9. maja po šesti put u Novom Sadu, najavili su danas organizatori.

Kao i prethodnih godina, manifestacija obuhvata niz kulturnih dešavanja, od izložbi i tribina, do velikog koncerta na Trgu slobode, kada će nastupiti “Zemlja gruva”, “Letu štuke” i “Lajbah” (Laibach), kazali su organizatori iz Studentskog kulturnog centra Novi Sad na konferenciji za novinare.

Pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić rekao je da je „Ritam Evrope” manifestacija koja je važna za kulturni i društveni život Novog Sada i Vojvodine, jer se obeležava Dan pobede nad fašizmom i promoviše važnost evropskih integracija.

Direktor Fonda “Evropski poslovi” Predrag Novikov rekao je da Dan Evrope obeležava sve ono što Evropa jeste, a to su budućnost, energija i kulturni identitet.

Ocenio je da „Ritam Evrope” doprinosi promociji Novog Sada u nastojanjima da glavni grad Vojvodine bude proglašen za evropsku prestonicu kulture.

(Autonomija)