Skip to main content

Radar objavio ekskluzivan snimak: Kako tajna služba prati aktiviste opozicije

Info 13. јун 2024.
< 1 min čitanja

"U praznoj kafani bilo je baš upadljivo kako nas iz laptop torbe snima jedan par, a i ja sam snimio njih"

Nedeljnik Radar objavio je snimak na kom se vidi kako pripadnici tajne službe prate i snimaju Predraga Voštinića, opozicionog aktivistu iz kraljevačkog Lokalnog fronta.

Na snimku koji je ekskluzivno objavio Radar, lica koja sede za stolom su zamagljena radi očuvanja njihove privatnosti, kao i lice ženske osobe, pripadnice tajne službe, koja sedi za drugim stolom sa kolegom.

Voštinić za Radar navodi da se nekoliko dana pre decembarskih izbora sreo i sa predstavnicima britanske misije koja je došla da posmatra izbore u Srbiji.

„U praznoj kafani bilo je baš upadljivo kako nas iz laptop torbe snima jedan par, a i ja sam snimio njih. Nekoliko dana nakon toga tadašnji i sadašnji gradonačelnik Kraljeva izlazi sa saopštenjem i optužbama o stranim plaćenicima, antidržavnom delovanju… Neposredno pre izbora dele letke sa fotografijama sa tog i našeg susreta sa Draganom Đilasom iz 2018, a uz fotografije i tekst koji je bio za tužbu, ali niko nije potpisao te letke“, ističe Voštinić.

Dodaje i kako se sličan sadržaj pojavio i na mrežama lokalnog SNS-a.

„Advokati su nam rekli da je i za to vrlo teško tužiti, jer centrala može da odbije odgovornost za delovanje lokalnog odbora. Na lokalnim televizijama gradonačelnik nas je optuživao za svašta i ko je sve to video mogao je da pomisli da smo neprijatelji. S druge strane, Lokalni front osam punih godina nije imao ni minut ni na jednoj od lokalnih televizija“, podseća Voštinić.

(N1, foto: Autonomija)