Skip to main content

PzP: Zašto pruga od Beograda do Novog Sada nije obezbeđena

Info 13. јан 2023.
< 1 min čitanja

Opozicioni Pokret za preokret (PzP) pitao je danas ministra za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Gorana Vesića i Železnice Srbije zašto železnička pruga od Beograda do Novog Sada nije adekvatno obezbeđena, zbog čega dolazi do krađa vitalnih delova.

“Već drugi put od puštanja u saobraćaj dolazi do prekida ili usporavanja saobraćaja zbog krađe vitalnih elemenata železničke infrastrukture. Brzina na pojedinim delovima pruge juče je sa 200 kilometara na čas bila smanjena na 20 kilometara na čas, a pojedini polasci su otkazani”, naveo je PzP u saopštenju za javnost.

Ocenili su da se time ugrožavaju životi putnika na ovom pravcu jer niko ne može biti siguran šta će i kada biti demontirano sa te pruge.

“Nije jasno kako lopovi mogu da pristupe tim elementima, ako postoji adekvatna ograda i ako postoji video nadzor pruge. Ili video nadzora nema?”, naveo je PzP.

Postavili su pitanje kako su sa stotinama kamera obezbeđene ulice u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima, kao i skupovi opozicije i građanskih aktivista, a tako važan železnički pravac nije.

(Beta)