Skip to main content

PzP: Sto sedam izgubljenih dana za Srbiju

Info 10. feb 2023.
< 1 min čitanja

"Vlada nove – stare premijerke dodatno se zadužila za četiri milijarde evra, uz zabrinjavajući deficit za 2023. koji je planiran u iznosu od 2,2 milijarde evra"

Prvih 100, odnosno 107 dana, koje Vlada Ane Brnabić danas obeležava, predstavljaju dane izgubljene za građane Srbije i državu Srbiju, ocenio je Pokret za preokret.

„To je Vlada jedanaestogodišnjeg kontinuiteta koalicije SNS-SPS, koja je Srbijom vladala i pre 2000. godine. Vlada kontinuiteta, sa 28 ministara, na čije se formiranje čekalo gotovo pola godine, postavila je, u kratkom roku, neslavni rekord po neuspesima“, navodi se u saopštenju.

Pokret za preokret ističe da je Srbiju u prvih 100 dana kroz rebalans budžeta za 2022. godinu i novi budžet za 2023. godinu Vlada nove – stare premijerke dodatno zadužila za četiri milijarde evra uz zabrinjavajući deficit za 2023. godinu, koji je planiran u iznosu od 2,2 milijarde evra.

Za to vreme broj socijalno ugroženih građana raste jer je nastavljen rast cena, naročito prehrambenih proizvoda i komunalnih usluga, koje građani više ne mogu ni da isprate.

Utvrđena inflacija od 15,1 odsto nije realni pokazatelj opadanja kupovne moći jer cene prehrambenih proizvoda su porasle i preko 25 odsto, ocenjuju u tom pokretu.

„Samo slobodni izbori i slobodni mediji mogu da otvore prostor za sprečavanje dodatnog propadanje države i dodatnog iseljavanja građana Srbije, koje se svakodnevno nastavlja“, ističe Pokret za preokret.

(FoNet)