Skip to main content

PzP: Još nije podignuta optužnica protiv direktora novosadskog Zelenila za napad na Veselinovića

Vojvodina 13. feb 2024.
< 1 min čitanja

"Ko pokušava da zataškava ovaj predmet i zaštiti bliskog saradnika Miloša Vučevića?"

Pokret za preokret (PzP) protestovao je danas zato što novosadsko tužilaštvo još uvek nije podiglo optužnicu protiv Miloša Egića, direktora Javnog komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo iz Novog Sada i visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS), koji je tokom prethodne izborne kampanje, pre dva meseca, u Budisavi kod Novog Sada fizički napao predsednika PzP-a Janka Veselinovića.

“Tom prilikom Veselinoviću i njegovom kolegi nanete su fizičke povrede, što je dokumentovano nalazom lekara Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodne. Napad se dogodio na javnom mestu sa više svedoka, a pored fizičkog napada, Miloš Egić i njegove kolege otele su i bacale stranački materijal koalicije Srbija protiv nasilja”, podsetio je PzP u saopštenju za javnost.

Dodali su da je advokat koji u ovom slučaju zastupa Janka Veselinovića od tužilaštva službeno tražio predmet u vezi sa ovim napadom, ali ga nije dobio pa “nije jasno da li je on još u policiji ili ga neko drži u fioci”.

Zatražili su da se “hitno procesuira” Miloš Egić, za kojeg su kazali da je od ranije “poznat kao nasilnik”.

“Tražimo informaciju ko pokušava da zataškava ovaj predmet i zaštiti bliskog saradnika Miloša Vučevića, predsednika SNS-a”, naveo je PzP.

(Autonomija/Beta)