Skip to main content

PSG: Potpuni kolaps poljoprivrede zbog loše politike SNS-a, ispuniti sve zahteve paora

Vojvodina 13. нов 2023.
< 1 min čitanja

"Poljoprivreda na rubu provalije, a premijerka i ministri izigravaju SNS botove"

Vojvođanski odbor Pokreta slobodnih građana (PSG) pružio je danas punu podršku okupljanju i blokadi puteva koju sprovode “izmučeni, i na rubu ivice opstanka” poljoprivrednici i ocenio da je poljoprivreda u Srbiji doživela “potpuni kolaps” zbog loše politike vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

“Situacija u poljoprivredi je nikad dramatičnija. Ako imate najveću cenu žitarica u proteklih nekoliko godina u istoriji čovečanstva, a da naša primarna poljoprivreda propada, znači da ništa nije u redu u sistemu Srbije”, naveo je PSG u saopštenju za javnost.

Pozvali su predsednicu vlade Anu Brnabić, ministarku poljoprivrede Jelenu Tanasković i ministra finansija Sinišu Malog da “prestanu da izigravaju SNS botove” i da shvate ozbiljnost situacije.  

“Preti nam opasnost od potpune propasti poljoprivrede u Srbiji i tražimo od vas da ispunite sve zahteve paora i poljoprivrednika na blokadama u najkraćem roku”, poručio je PSG.

Ocenili su da je za veoma loše stanje u poljoprivredi kriva “neodgovorna politika” koja ima za cilj da štiti pre svega “korupciju, lobije, da netransparentno deli javne pare”.

“Onda na kraju dođemo u situaciju koju imamo danas, gde nema pomoći i dolazi do potpunog kolapsa u poljoprivredi. U srpskom stočarstvu je katastrofa, a Srbija je u poljoprivredi izgubila 15 godina i sada je na provaliji”, ocenili su iz PSG-a.

Prema njihovim rečima, ako postoje pare za nacionalne stadione, “sulude propale investicije”, dotirane od države, koje gotovo po pravilu propadaju posle par godina, i “punjenje džepova” funkcionera Vučićevog režima, onda moraju da se ispoštuju i zahtevi poljoprivrednika.

Podržali su poljoprivrednike u nameri da nastave sa blokadama puteva do potpunih ispunjenja zahteva, “bez ikakvih kompromisa sa karikaturalnim predstavnicima Vlade Srbije”.

“Direktno tražimo od onog ko u ovoj zemlji odlučuje o svemu, da naredi svojim poslušnicima u vladi da reše problem i ispune zahteve poljoprivrednika”, poručili su iz vojvođanskog odbora PSG-a.

(Autonomija/Beta)