Skip to main content

PSG: Kako je Milorad Vučelić zaslužio Orden Svetog Save?

Info 08. окт 2021.
< 1 min čitanja

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da ne vidi „koje su to moralne vrline i kakav novinarski profesionalizam“ istakli glavnog i odgovornog urednika lista Večernje novosti Milorada Vučelića da bi bio odlikovan Ordenom Svetog Save, koji dodeljuje Srpska pravoslavna crkva (SPC).

„Večernje novosti, kojima je Vučelić glavni urednik, primer su svega najgoreg i tabloidnog u srpskom novinarstvu, a od žute štampe razlikuje ih samo to što nemaju fotografije unakaženih tela i bombastične naslove. S druge strane, Novosti se posebno ističu raspirivanjem netrpeljivosti i mržnje prema drugim narodima u regionu bivše Jugoslavije„, navodi se u saopštenju PSG.

Prema njihovim rečima, Vučelić, koji je i predsednik Fudbalskog kluba Partizan, je na taj način „neposredno povezan i sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka“, jer je ona koristila jednu prostoriju na stadionu tog kluba.

Patrijarh Porfirije uručio je juče u Patrijaršiji SPC u Beogradu Orden Svetog Save glavnom i odgovornom uredniku Večernjih novosti Miloradu Vučeliću za „višegodišnju uspešnu saradnju, novinarski profesionalizam i afirmaciju hrišćanskih vrednosti i vrlina“.

(Beta)