Skip to main content

Protest u Zrenjaninu: Pospremimo sadašnjost da bi naša deca imala budućnost

Vojvodina 01. sep 2023.
< 1 min čitanja

"Došlo je vreme da suspendujemo ovu vlast"

Više stotina građana Zrenjanina okupilo se večeras na 16. po redu protestu protiv nasilja i poručili da treba da “pospremimo sadašnjost da bi naša deca imala budućnost”.

Okupljenima su se obratile profesorke Elektroteničke škole u Zrenjaninu Olgica Rakić i Aleksandra Mažić, koje je su ponovo ukazale na “katastrofalno stanje” u obrazovnom sistemu.

One su optužile vlast da “apsolutno ništa” nije učinila za rešavanje gorućih problema prosvete, iako je danas počela školska godina.

“Došlo je vreme da pospremimo sadašnjost da bi naša deca imala budućnost. Došlo je vreme da suspendujemo ovu vlast”, poručila je Aleksandra Mažić.

Advokat Branko Ivković pozvao je građane da iskažu “visok stepen solidarnosti”.

On je advokat policajke Katarine Petrović iz Valjeva, koja je uhapšena 3. jula zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj time što je iz informacionog sistema MUP-a preuzela policijski izveštaj sa uviđaja saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao bivši direktor Elektromreža Srbije Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Pred nama su ključni meseci za opstanak naše države i naroda. Dosta smo stajali po strani. Građani se moraju organizovati u borbi protiv ove zle vlasti”, rekao je Ivković.

(Autonomija)