Skip to main content

Privredni sud u Zrenajninu odredio mere obezbeđenja za Fabriku vode

Lokalne samouprave 29. sep 2021.
< 1 min čitanja

Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje kojim se odreduju mere obezbeđenja radi sprečavanja promene imovinskog položaja stečajnog dužnika – Fabrike vode, odnosno uništavanja poslovne dokumentacije.

Kako je u rešenju navela stečajni sudija Ljiljana Popov, zabranjuje se isplata sa računa bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika, a namene za koje se mogu vršiti plaćanja uz saglasnost upravnika su plaćanja bitna za očuvanje imovine Fabrike, proizvodnih postrojenja i održavanja tehnološkog procesa rada.

Rešenjem se zabranjuje raspolaganje imovinom Fabrike vode bez prethodno pribavljene saglasnosti privremenog stečajnog upravnika, a zabranjeno je i sprovođenje izvršenja prema Fabrici uključujući i zabranu koja se odnosi na ostvarivanje prava razlučnih i založnih poverilaca.

Stečajni sudija Ljiljana Popov navela je da mere obezbeđenja važe do okončanja prethodnog stečajnog postupka nad Fabrikom vode.

Agenciji za privredne registre – Registru privrednih subjekata naloženo je da mere obezbeđenja upiše u registar.

Predlog za pokretanje stečajnog postupka podnela je Erste banka, a Zrenjaninci nemaju zdravu pijaću vodu od 2004. godine kada je zbog nedozvoljene količine arsena u njoj zabranjena za piće.

(Beta, Foto: Grad Zrenjanin)