Skip to main content

Pristalice Jakova Milatovića slave uz pjesmu: ‘Znamo šta ih ubija, Kosovo je Srbija’

Jugoslavija 02. апр 2023.
2 min čitanja

Prema preliminarnim podacima, Milatović je osvojio 60 posto glasova

Ispred štaba Evropa sad u toku je slavlje povodom projekcija rezultata predsjedničkih izbora, prema kojima je njihov kandidat Jakov Milatović pobijedio u drugom krugu.

Okupljeni nose trobojke, crnogorske zastave i pjevali su „Milo ode, Milo ode“ i „Znamo šta ih ubija, Kosovo je Srbija“, „Izađi mala“ i „Crna Gora i Srbija, to je jedna familija“.

Prema preliminarnim podacima na kompletnom uzorku Milatović je osvojio 60 posto glasova.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić je čestitao pobjedu Milatoviću i priznao rezultate predsjedničkih izbora.

Đukanović: Crna Gora je izabrala, čestitam Jakovu Milatoviću

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je da je Crna Gora izabrala i da on taj izbor poštuje.

-Čestitam Jakovu Milatovću i želim mu da bude uspješan jer će to značiti da će Crna Gora biti uspješna država – rekao je Đukanović. On se zahvalio onima koji su glasali za njega, posebno predstavnicima manjinskih naroda i onima koji su došli iz inostranstva da ga podrže.

-Želim novom predsjedniku da bude dostojan povjeranje koje je zadobio i doprinese daljem prosperitetu države Crne Gore -dodao je.

Rekao je da se na izborima nekad gubi, nekad dobija.

-Gdje god bio Crna Gora ostaje moja preokupacija, moja ljubav i ono čemu ću biti posvećen do kraja života – rekao je Đukanović, navodeći da će predsjednik zemlje bit do 21.maja.

Đukanović je rekao i da je važno da Crna Gora napravi izbor na parlamentarnim izborima.

-Sve što se događa potvrđuje da nema vladu, da ima zalutale institucije. Ne želim ni riječ da kažem na tu temu, institucije su se pokazale slabim i važno je da posle 11. juna da dobije vladu koja će biti u stanju da je odgovorno vodi – rekao je Đukanović.

Kazao je da je „mogao ove izbore posmatrati sa tribina i sa ugodnije pozicije svjedočiti“

-Ali nisam to želio, nije to bilo na niovu moje odgovornosti prema Crnoj Gori.U ovu izbornu trku, uvela me potreba da sa ljudima koji slijede moju politiku zaštitimo državnu čast Crne Gore i Crnogoraca i ja sam to uradio – rekao je Đukanović.

Novinarka TV Vijesti pokušala je da postavi pitanje Đukanoviću, ali nije uspjela, jer su je Đukanovićeve pristalice prvo izviždale, a potom i prekinuli njeno pitanje pjevanjem himnom. Nakon toga, konferencija je okončana, a Đukanović nije odgovarao na pitanja, rekavši da će „biti prilike da odgovori“.

(Pobjeda/RFE)