Skip to main content

Prelević: Srbija nestaje uz muziku za sahrane, opijena i pevajući

Info 04. dec 2022.
< 1 min čitanja

Kada su u pitanju institucije, ovo je razrušena država, smatra psiholog Žarko Trebješanin, dok Božo Prelević iz Skupštine slobodne Srbije ukazuje da Srbija nestaje uz muziku za sahrane, opijena i pevajući.

On je ukazao da mi ne želimo da se razmnožavamo, da nam ne smeta raspad celokupnog informacionog sistema, što do juče nismo imali ni parlament, ni vladu, što se zdravstvo raspada.

Prema rečima Prelevića, ”ovde je glavni problem šta će biti u Kataru, šta će da uradi Novak Đoković i da li je Vučić spavao, a nećemo imati struju, ne znamo šta ćemo s grejanjem, od čega ćemo da živimo”.

Kako je ocenio, mnogo je novca i energije investirano u stvaranje privida i namerno ”spinovanje”, kako ljudi ne bi videli jasno.

Istovremeno, Trebješanin podseća da škola nije u stanju da izađe na kraj s nasiljem, da je porodica razbijena, sudstvo nedovoljno efikasno i korumpirano, a da građanin nema ni kome da se požali.

”Kad vi to nemate i kad jedan čovek u suštini radi sve poslove koje bi trebalo da rade odvojeno razne institucije, onda imate improvizovanu kvazi državu ili što je još gore, privatnu državu, gde se sve investicije i krupni projekti rade samo ako mali vrh na vlasti ima od toga interesa”, protumačio je Trebješanin.

Kako je napomenuo, u situaciji u kojoj odlučuje jedan čovek, čak i krajnje dobronameran i najpošteniji, neće biti zadovoljeni interesi svih građana, zbog čega i postoje skupština i vlada.

(FoNet, Foto: MC)