Skip to main content

Predsednica parlamenta Crne Gore osudila zadržavanje poslanika na granici sa Srbijom

Jugoslavija 21. jun 2022.
< 1 min čitanja

"Smišljena akcija pritiska zvanične Srbije na crnogorske političare"

Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović osudila je sinoć zadržavanje poslanika crnogorske skupštine Amera Smailovića i Danila Šaranovića na granici Srbije i ocenila da takav postupak “nije dobar” za prijateljske i dobrosusedske odnose dve države.

“Osuđujem zadržavanje poslanika Amera Smailovića i Danila Šaranovića na srbijanskoj granici i neprijatnosti kojoj su bili izloženi… Za ukupne prijateljske i dobrosusedske odnose Crne Gore i Srbije nije dobro da se ovakve stvari dešavaju, posebno što se radi o događajima koji se ponavljaju”, napisala je Đurovićeva na Tviteru.

Poslanici Demokratske Crne Gore Danilo Šaranovići i Bošnjačke stranke Amer Smailović saopštili su ranije da su prethodnih dana doživeli neprijatnosti na graničnom prelazu u Srbiji.

Šaranović je naveo da je pri izlasku iz Srbije sa porodicom doživeo “duže zadržavanje, detaljno prestresanje, svojevrsno maltretiranje”.

Slično iskustvo u subotu je doživeo i Smailović koji je rekao da ga je granična policija zadržala i pretresla dok je prelazio granicu sa porodicom. On je naveo da je takve neprijatnosti od strane granične policije doživeo više puta.

Postupanje granične policije Srbije osudio je i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković koji smatra da se radi “o smišljenoj i dugoročnoj akciji pritiska zvanične Srbije na crnogorske političare, koja ne sme ostati bez jasne reakcije” Vlade Crne Gore.

“Najnoviji postupci prema poslanicima kao predstavnicima naroda, i serija sličnih u ranijem periodu, jasan su signal nepoštovanja Crne Gore i njenih institucija, pa bi Vlada morala da reaguje na adekvatan način i to bez odlaganja”, naveo je Marković na Tviteru.

Više poslanika Skupštine Crne Gore je u poslednjih godinu dana saopštilo da su doživeli neprijatnosti od granične policije Srbije.

(Beta, foto: N1)