Skip to main content

Poslanici PSG nisu učestvovali na konstitutivnoj sednici Skupštine Vojvodine da bi ukazali na krađu izbora

Vojvodina 09. feb 2024.
< 1 min čitanja

"Srpska napredna stranka je unizila Parlament Vojvodine"

Poslanici Pokreta slobodnih građana (PSG) u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, izabrani na listi koalicije „Srbija protiv nasilja“, nisu danas učestvovali na konstitutivnoj sednici kako bi ukazali na krađu izbora na svim nivoima.

Pokrajinski odbor PSG u saopštenju navodi da se, ispred koalicije, zahvaljuje svim građanima Vojvodine, koji su podržali tu izbornu listu, „kao i svim kontrolorima i posmatračima koji su pomogli da se otkrije nezapamćena krađa glasova, koja je potvrđena i jučerašnjom Rezolucijom Evropskog parlamenta, koja je to osudila“.

„Srpska napredna stranka (SNS) je unizila Parlament Vojvodine i dovela do toga da u potpunosti poništi sve temeljne vrednosti koje su građene decenijama, svela je ovu instituciju na dekor koji ne služi ničemu. PSG se od osnivanja zalaže za suštinsku decentralizaciju, donošenje neophodnih zakona o nadležnostima i finansiranju, kao i o svim pitanjima koji se tiču građana Vojvodine“, navodi se u saopštenju.

Iz PSG su naveli da građanima obećavaju „borbu za modernu, evropsku, bogatu i građansku Vojvodinu, a ne onu u kojoj vladaju kriminal, korupcija i nepotizam“.

(Beta)