Skip to main content

Ponovo oskrnavljena grobnica narodnih heroja na Kalemegdanu

Info 26. сеп 2022.
< 1 min čitanja

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) danas je najoštrije osudio vandalski čin ultradesničarskih izgrednika koji su uvredljivim grafitom opet oskrnavili grobnicu narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu.

Kako je SKOJ saopštio, u poslednje dve godine Grobnica narodnih heroja nalazi se pod konstantnim napadima, ali nijedan počinilac nije nađen i kažnjen.

Naveli su da su zbog ovih napada više puta pisanim putem kontaktirali Javno preduzeće „Beogradska tvrđava“, tražeći da se ugradi kamera na to mesto, a pre toga da tu bude čuvar, ali se rukovodstvo te ustanove nijednom nije udostojilo da im odgovori.

SKOJ očekuje da nadležni u Skupštini grada odmah razreše takvo rukovodstvo, navodeći da se u gradu zna koje organizacije stoje iza tih napada i poziva ministarstvo unutrašnjih poslova da pronađe napadače na grobnicu narodnih heroja.

„U slučaju da se gnusni ataci na taj spomenik nastave i dalje, SKOJ-u ne preostaje ništa drugo nego da pozove svoje simpatizere i antifašiste da ‘narodnim stražama’ zaštite Grobnicu narodnih heroja“, poručeno je u saopštenju.

(Beta, foto: Wikimedia)