Skip to main content

Policijski sindikat: Poruka presude žandarmima je da bahatost pobeđuje zakon

Info 08. dec 2017.
< 1 min čitanja

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije saopštio je da nije zadovoljan presudom pripadnicima niškog odreda Žandarmerije, koji su zbog napada na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, danas osuđeni na uslovne kazne zatvora, i dodao da će nastaviti da im pruža svaku pravnu pomoć.

“Kakva se poruka ovom presudom šalje svim policajcima u Srbiji? Sklonite se, ne radite svoj posao, možda je u pitanju nečiji brat, tetka ili neki rođak. Poruka je, u stvari, da će bahatost u budućnosti pobediti zakon. Međutim, zakon mora da bude isti za sve, a ne da se pod pritiskom javnosti ili politike donose ovakve odluke”, naveo je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović u pisanoj izjavi.

Mijailović je izrazio nadu da će sudovi imati hrabrosti da u daljem postupku donesu oduku po pravu i pravdi, jer će ona imati posledice po sve pripadnike MUP-a Srbije.

Viši sud u Beogradu osudio je ranije danas šestoricu pripadnika Žandarmerije na šestomesečne uslovne kazne zatvora, sa rokom provere od dve godine, zbog napada na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. godine.

Jedan žandarm je osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na tri godine, dok je osmi pripadnik Žandarmerije oslobođen odgovornosti.

(Beta)