Skip to main content

Pokret za preokret traži smenu načelnika subotičke i granične policije

Vojvodina 26. jun 2023.
< 1 min čitanja

"Pogranična područja postala "kriminalne oaze" u koje građani koji imaju svoju imovinu više ne smeju da uđu slobodno"

Gradski odbor Pokreta za preokret iz Subotice zatražio je danas hitnu smenu načelnika Policijske uprave u tom gradu Borivoja Mucalja i načelnika Uprave granične policije Srbije Dragana Samolovca, jer „ne mogu da obezbede sigurnost stanovnicima Subotice i pograničnih područja“.

U saopštenju su naveli da su pogranična područja postala „kriminalne oaze“ u koje građani koji imaju svoju imovinu više ne smeju da uđu slobodno, jer su ta područja postala mesto oružanih sukoba migranata.

Taj pokret je zatražio da se obezbedi sigurnost za građane i njihovu imovinu na celokupnom području grada Subotice kao i da se spreči „trajna kriminalizacija pograničnih područja usled kriminalnih bandi koje krijumčare ljude i međusobno ratuju“.

Oni su ocenili da bez smene najodgovornijih kadrova neće biti pomaka, ali da na njihova mesta treba da dođu ljudi koji će se ozbiljno „uhvatiti u koštac“ sa kriminalom u Subotici i pograničnim područjima.

„Subotička i pogranična policija za sada nisu rasvetlile pucnjavu od pre nekoliko dana koja se dogodio u šumi na Tresetištu u Subotici, niti su obavestili građane o merama koje treba da preduzmu da bi oni i njihove porodice bili bezbedni. Subotičane je već noćas zadesila nova pucnjava“, naveli su oni.

(Beta)