Skip to main content

Pokret za preokret: Nema slobode bez medijske slobode, Novi Sad u kandžama naprednjaka

Vojvodina 23. окт 2021.
< 1 min čitanja

Pokret za preokret (PZP) poručio je danas, obeležavajući Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, da je grad u „kandžama“ Srpske napredne stranke (SNS) i da se „za slobodu moramo boriti svakog dana da bi bili dostojni njegovih oslobodioca“.

„Zapitajmo se da li smo mi slobodini i da li je Novi Sad sasvim slobodan grad i da li je Srbija slobodna zemlja. Čini mi se da nije“, rekao je predsednik PZP Janko Veselinović na konferenciji za novinare isped zgrade Radio televizije Vojvodine (RTV).

On je upitao „da li je slobodan grad na čijim trgovima skupljaju potpise da se oslobodi ubica Zorana Đinđića?“

„Da li je slobodan grad kojim upravlja građevinska mafija? Nije slobodan grad ako su mu obale zauzeli i oružjem čuvaju oni što vade pesak. Da li je slobodan grad ako ti uzimaju vazduh uništavajući zelenilo? Da li je slobodam grad u kome uništavaju kulturno nasleđe? Da li je slobodan grad ako ti je za posao u javnom ili nekom drugom preduzeću potrebna članska karta SNS-a?“, upitao je Veselinović, preneo je PZP.

On je rekao da medije u gradu kontroliše SNS i naglasio da „nema slobode bez medijskih sloboda“, kao i da će odgovarati oni koji je ograničavaju.

Predsednica Mladih PZP Saška Radujkov je rekla da je „Novi Sad otet i nalazi se u kandžama naprednjačke vlast“ i da je RTV „jedan od primera neslobode“.

„Mi smo ovde zato što hoćemo da Novi Sad bude slobodan, a jedan od uslova za to su i slobodni mediji. Ja verujem da će Novosađani uspeti da se izbore da Novi Sad dobije vlast koja poštuje sve ljude koji žive u njemu i slobodu i prava građana“, istakla je Radujkov.

Delegacija PZP je danas položila cveće na Spomen obeležje oslobodiocima Novog Sada na Novom groblju.

(Beta)