Skip to main content

Pokret Bravo iz Novog Sada: Idemo na izbore, nema uzmicanja pred okupatorima

Vojvodina 14. апр 2024.
< 1 min čitanja

"Predstojeće izbore vidimo kao odsudnu bitku za povratak slobode, odgovornosti i normalnosti života u Novom Sadu"

Građanski pokret Bravo doneo je odluku da izađe na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, “uprkos neravnopravnim izbornim uslovima i izrazito nepovoljnoj političkoj i društvenoj klimi”.

“Uvereni smo da Grad Novi Sad ne sme još četiri godine biti prepušten Srpskoj naprednoj stranci, njenim satelitima i partnerima iz kriminalnog miljea. Predstojeće izbore vidimo kao odsudnu bitku za povratak slobode, odgovornosti i normalnosti života u Novom Sadu”, naveli su u saopštenju za javnost.

Dodali su da se “snažno protive” ideji bojkota izbora, jer su moguće posledice nastavka takve prakse teške, a očuvanje minimuma institucionalnog delovanja i uticaja na upravljanje gradom time sasvim onemogućeno.

Najavili su da će u narednom periodu sarađivati samo sa političkim organizacijama koje se “bez kompromisa i politikantskih kalkulacija” suprotstavljaju Srpskoj naprednoj stranci, “njenim satelitima i pomagačima”, i koji će “pružiti uverenja da ni pre, ni u toku, ni nakon izbora od takvog principa neće odustati”.

“Nikakvog uzmicanja pred okupatorima Novog Sada ne sme biti”, poručio je pokret Bravo, koji je odredio i listu kandidatkinja i kandidata za odbornice i odbornike.

Među kandidatkinjama i kandidatima su osobe koje dolaze iz različitih aktivističkih kolektiva poput Marije Srdić, Helene Šešum, Anite Petrović, Aleksandra Lazarevića, Mirana Pogačara, Petra Holika, Pavla Bikickog, Biljane Pantić Dimić, Brajana Brkovića, Dragane Movrin, Varvare Lukač, Sandre Adam, Maje Vasić, Aleksandre Bosnić Đurić, Tanje Notaroš, kao i univerzitetske profesorke Bojane Bodrože.

(Autonomija)