Skip to main content

Pokrenuta aplikacija za slanje apela nadležnima za očuvanje Telepskog parka

Građani 29. мар 2023.
< 1 min čitanja

"Građanima je unapred ponuđeno nekoliko opcija za naslov i tekst mejla, ali ih je moguće iskoristiti i samo kao ideju i modifikovati ih po sopstvenom nahođenju"

Inicijative „Kreni-promeni“ i „Sačuvajmo zelene površine – Telep Novi Sad“ pokrenule su aplikaciju za brže slanje zahteva nadležnim organima sa porukom da se sačuva zelena površina na Telepu.

Aplikacija dostupna na internetu je, kako se navodi na toj stranici, prilika da „nadležnima zajedno stavimo do znanja naše nezadovoljstvo zbog otimanja parka“ koji je ujedno i poslednja zelena površine na Telepu.

Reč je o površini na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice.

„Hajde da preko ove aplikacije pošaljemo što više mejlova gradskim vlastima i da se na taj način čuje glas građana, kao i da nadležne podsetimo da treba da služe nama, a ne pojedinačnim interesima i profitu„, navodi se na stranici sa aplikacijom.

Građanima je unapred ponuđeno nekoliko opcija za naslov i tekst mejla, ali ih je moguće iskoristiti i samo kao ideju i modifikovati ih po sopstvenom nahođenju.

„Gradsku vlast plaćamo mi i zato crpimo pravo da im se obratimo sa zahtevom da se slušaju naše potrebe. Možda nas ne čuju kada im se obraćamo pojedinačno, ali svi zajedno jesmo glas koji nije moguće preskočiti, svi zajedno jesmo onaj glas koji donosi razliku“, poručuje se u pratećem tekstu aplikacije.

Podsetimo, na pomenutoj lokaciji pre desetak dana ove dve građanske inicijative su organizovale i koncert, na kojem je za gradonačelnika bila rezervisana posebna fotelja, a sa kojeg je ponovljen zahtev da se ta poslednja lokacija u naselju sa preko 40.000 stanovnika sačuva kao park.

Nakon nekoliko izmena planova i namene te površine, Grad Novi Sad je doneo odluku da se na najvećem delu parcele grade stambeni objekti do visine od 12 spratova.

(Autonomija)