Skip to main content

Počinje 112. kupališna sezona na novosadskom Štrandu, besplatan ulaz prvih dana

Vojvodina 28. апр 2023.
< 1 min čitanja

I ove godine akcija “Humanitarni ponedeljak”

Prvog maja počinje 112. kupališna sezona na novosadskoj plaži Štrand na Dunavu, trajaće do 30. septembra, a prvih dana maja ulaz na plažu biće slobodan, saopštilo je danas Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo.

Cena ulaznica biće ista kao i prethodnih godina, tako da će dnevna ulaznica koštati 50 dinara, sezonska ulaznica bez popusta 1.345, a sezonska ulaznica sa popustom 1.150 dinara, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je Institut za javno zdravlje Vojvodine izvršio uzorkovanje vode iz Dunava, na tuševima i fontanama, kao i u ugostiteljskim objektima i zaključio da je uzorak površinske vode reke Dunav dobrog ekološkog statusa, odnosno odgovara propisanim zahtevima druge klase, te su kupanje i rekreacija dozvoljeni.

Kako se navodi , tokom zime i proleća urađeni su svi pripremni radovi te da su travnjaci tretirani protiv krpelja.

Kao i svake godine angažovana je služba spasilaca na vodi, a broj spasilaca će u svakom trenutku biti u skladu sa potrebama, protokolom i pravilima struke, kao i brojem posetilaca, vremenskim uslovima, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, kao i svake godine, obezbeđena ekipa prve pomoći sa lekarom koji dežura na plaži.

Gradsko zelenilo je saopštilo da će i ove godine nastaviti akciju “Humanitarni ponedeljak” kada se ulaz na plažu ne naplaćuje, već je sav prihod koji posetioci dobrovoljno prilože namenjen sugrađanima koji se bore sa teškim i retkim oboljenjima i kojima je ovakva vrsta pomoći neophodna.

(Autonomija, foto: JKP Gradsko zelenilo)